Naturalne mydełko glicerynowe Z ROKITNIKIEM

9,00 

Nasze naturalne, ręcznie robione mydełko glicerynowe ma prosty, a zarazem w pełni naturalny skład, dzięki czemu nadaje się praktycznie do każdego rodzaju cery. Jego głównym składnikiem jest naturalna gliceryna wzbogacona o suszone, rozdrobnione owoce rokitnika, który działa na skórę ochronnie, antywirusowo, antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Mydełko glicerynowe doskonale nawilża i pielęgnuję skórę, nie powodując uczuleń czy alergii.

Share

    Opis

    Nasze naturalne, ręcznie robione mydełko glicerynowe ma prosty, a zarazem w pełni naturalny skład, dzięki czemu nadaje się praktycznie do każdego rodzaju cery. Jego głównym składnikiem jest naturalna gliceryna wzbogacona o suszone, rozdrobnione owoce rokitnika, który działa na skórę ochronnie, antywirusowo, antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Mydełko glicerynowe doskonale nawilża i pielęgnuję skórę, nie powodując uczuleń czy alergii.

    Stosowanie mydeł glicerynowych jest bardzo ekologiczne. Nie ma w nich bowiem sztucznych barwników czy detergentów i innych środków chemicznych, które mogłyby zagrażać naszemu zdrowiu. Główny składnik naszych mydełek, jakim jest gliceryna, ceni się jako środek nawilżający, wygładzający skórę i jednocześnie w pełni hipoalergiczny. Nie ma żadnych przeciwwskazań, by sięgały po nie osoby cierpiące na alergie skórne, ponieważ gliceryna nie powinna wywoływać żadnych podrażnień. Jego kolejną zaletą jest naturalne pH, dzięki któremu nie szkodzi żadnemu rodzajowi skóry. Można je używać do pielęgnacji całego ciała (także twarzy).

    Rokitnik zwyczajny to roślina z rodziny oliwkowatych. Jego owoce to niezwykle soczyste i aromatyczne pomarańczowe pestkowce, które wykorzystuje się m.in. do produkcji kosmetyków pielęgnacyjnych. Rokitnik wykorzystywany jest przy leczeniu chorób skóry oraz jako składnik kosmetyków do jej pielęgnacji. Poza tym w rokitniku znajdują się liczne aminokwasy, mikroelementy, m.in. wapń, potas i żelazo, lipidy oraz antyoksydanty, które stosowane zewnętrznie pod postacią np. serum pozytywnie wpływające na barierę ochronną skóry. Olej rokitnikowy w kosmetyce stosuje się głównie do produkcji kremów dbających o wygląd ciała. Jego właściwości pozwalają na poprawę kondycji skóry – szczególnie tej, która jest nadmiernie przesuszona. Olej z rokitnika jest bowiem źródłem flawonoidów i karotenoidów, które działają antywirusowo, antybakteryjnie i przeciwzapalnie. Ekologiczne kosmetyki z rokitnikiem to doskonały sposób na poprawę kondycji skóry twarzy.

    Dodatkowe informacje

    Waga 0.07 kg
    Wymiary 7 × 7 × 2 cm
    SKŁAD

    naturalna gliceryna roślinna, zapach (dopuszczony do użycia kosmetycznego), suszone i rozdrobnione owoce rokitnika